Over ons

 

De firma werd vlak na de tweede Wereldoorlog opgericht door Theo Van ’t Zant, mijn grootvader, en specialiseerde zich oorspronkelijk in de verkoop van brandhout en steenkool. Maar de tijden veranderden en in de vroege jaren ’50 kwam er een nieuw product bij, huisbrandolie. Mijn grootvader was een nauwgezet man. Hij ging pas met Shell in zee nadat hij stalen van andere oliemaatschappijen had laten onderzoeken. Oorspronkelijk was het niet de bedoeling dat mijn vader in de zaak zou komen. Mijn moeder had immers een broer die het bedrijf samen met mijn grootvader ging runnen. Spijtig genoeg kwam mijn nonkel in 1962 om het leven.

 

Omdat huisbrandolie in die periode een enorme opgang kende, sprong mijn vader regelmatig bij. Als schaliëndekker was hij in de winterperiode toch vaak technisch werkloos. Maar op een gegeven moment vielen beide werkzaamheden niet langer te combineren en in 1965 koos hij definitief voor huisbrandolie.
In 1997 kreeg ik onverwachts de kans om de zaak over te nemen.  Eén van mijn stoutste dromen werden werkelijkheid.  Met de steun en hulp van mijn vrouw werd het een moderne zaak waar ik nog alle dagen aan sleutel.

 

Tot de dag van vandaag blijft het één van mijn grootste passies; en klanten helpen en tevreden stellen bieden mij een grote voldoening.

Jean De Baerdemaeker,

Bestuurder Van ’t Zant